Ivory Tower Records
Wie is Teake van der Meer
Al zo`n 30 jaar lang staat hij in Friesland op eenzame hoogte: Teake van de Meer, de grote kleine man uit Zwaagwesteinde, die met zijn onnavolgbare humor en zijn dolkomische typetjes het Friese publiek menig onvergetelijk uurtje heeft bezorgt. Zijn optredens zijn een feest en waar hij ook maar op het podium verschijnt, krijgen de lachspieren het zwaar te voortduren. Wie kent niet zijn schitterende creaties als “Appie mei Bello”, “Auke Orgel”, “Matsje fan Jan “ , “Hendrikje” en nog veel meer.

Begonnen op feesten en partijen, groeide de Zwaagwesteinder al snel uit tot de meest populaire Friese humorist , die de kunst verstaat het publiek een heerlijk en onbezorgd avondje uit te bieden. Zijn conferences zijn  van een zeer hoog gehalte, waarbij hij de kunst verstaat het publiek te laten bulderen van het lachen zonder dat hij daarbij mensen hoeft te kwetsen. Een kunst, die lang iedereen niet verstaat. Maar naast zijn “gewone “conferencewerk is Teake natuurlijk ook bij uitstek de man van de onnavolgbare typetjes. Van het ene op het andere moment kruipt hij in de huid van zijn creaties en IS hij de persoon die hij neerzet. Daarmee bezorgd hij zijn publiek vaak zere kaken van het lachen. Want Teake van der Meer heeft een oog voor de echte, ouderwetse streekhumor, zoals die vroeger door mensen als Lytse Sjoerd,

Klaas Westra en Tetman de Vries voor het voetlicht werd gebracht, Maar Teake zou Teake niet zijn, als hij daaraan juist niet zijn eigen interpretatie en zijn eigen humorgevoel zou toevoegen, waardoor zijn repertoire juist helemaal van deze tijd wordt.

Naast zijn solo optredens is Teake van der Meer ook al jaren op pad met zijn eigen show-cabaret, waarin hij wordt bijgestaan door goochelaar/ illusionist Myntze Dyksma  en zangeres Griet Wiersma en in deze samenstelling is Teake nu al een aantal jaren ook in de grote Friese theaters te bewonderen

De populariteit van Teake van der Meer kreeg zo`n 28 jaar geleden een geweldige impuls, toen hij meewerkte aan de langspeelplaat Friesland Plat. Het werd de echte “doorbraak”voor de Zwaagwesteinder humorist en zijn stijgende populariteit resulteerde in de verschijning van maar liefst 10 CD`s met humor van zijn hand. Twee jaar geleden kwam daar nog eens een eerste DVD bij, waarop nu eindelijk ook de talenten van deze bijzondere man ook voor iedereen te zien zijn. Evenals zijn CD`s bleek ook de eerste DVD een schot in de roos. En daarom verscheen inmiddels ook al de tweede DVD van Teake van der Meer!